Villa

Utnyttja ROT-avdraget när du ska installera solceller på taket

Vet du om att du kan ansöka om ROT-avdrag när du installerar en solcellsanläggning? Och det är inte det vanliga ROT-avdraget det handlar om utan ett speciellt grönt ROT-avdrag. Som innebär att du får ut mer av din investering. Har du problem med din anläggning bör du kontakta en eljour stockholm för felsökning, men i det här inlägget ska det handla mer om rot-avdrag.

Vad innebär det gröna ROT-avdraget?

När du utför en så kallad grön installation har du rätt att ansöka om det gröna ROT-avdraget. Vad är då en grön installation? En installation som främjar miljön är en grön installation. Och detta inkluderar solceller på taket och även laddbox eller laddstolpe till en elbil. Anlitar du en elektriker

Som du säkerligen redan vet innebär det vanliga ROT-avdraget att du slipper betala 30% av arbetskostnaden. Den stora skillnaden med det gröna ROT-avdraget är att du slipper betala så mycket som 15% av den totala kostnaden. I detta är både arbetskostnad och materialkostnad inräknade.

Men det gäller att du anlitar en behörig elektriker Solna för jobbet. Om du väljer att själv utföra nödvändiga elinstallationer för en solcellsanläggning kan du inte ansöka om det gröna ROT-avdraget. Utan din ansökan accepteras endast om du faktiskt kontaktar en behörig elektriker i Solna för jobbet. Eller respektive kommun du bor i.

Går det bra med en certifierad solcellsinstallatör?

Tyvärr inte, denna term är tagen av andra europeiska länder. Men Sverige har en hårdare lagstiftning som säger klart och tydligt att elinstallationer måste utföras av en behörig elektriker. Och i detta inkluderas även solceller på taket.

Eftersom en elinstallation som kopplas fel lätt kan bli farlig och fatta eld är det inte så konstigt att Sverige har så pass hård lagstiftning med alla trähus som pryder landet.

Samt att om du anlitar en person för installation solpaneler med endast certifikat kommer inte din hemförsäkring att täcka eventuella skador i framtiden. Utan du måste då själv stå för hela kalaset. Gör det smarta valet och anlita en behörig elektriker när du ska installera solceller på taket.