Arbete

Fördelarna med Dragning av nätverkskabel

Det finns många anledningar till att använda nätverkskabel för att koppla upp alla anordningar till nätet. Till exempel så kan du förflytta dig vart du vill i huset och bekvämt koppla upp din laptop utan problem.

Med wifi händer det ofta att räckvidden inte är tillräcklig. Om du exempelvis har en källarvåning där du gärna sitter och arbetar är det bekvämt att kunna koppla upp dig där. Många väljer att anlita en IT-Tekniker för att dra nätverkskabel och installera accesspunkter i hemmet eller på företaget för att få ett bättre wifi.

Dra nätverkskabel hemma

Att dra nätverkskabel i hus är något du bör lämna till experterna. Många av oss kan sätta upp en router eller ett modem utan problem. Nätverkskabel är dock lite mer komplicerat.

Fördelen med fast installation nätverk är som sagt att du kan ha uttag för nät i varje rum i huset. Har du dessutom flera anordningar med Smart-teknik kan du passa på att få dem uppkopplade också.

Rita upp ett diagram över var i huset du använder nätet så kan du sedan informera de som ska installera nätverket om detta. Du kan även göra upp en plan tillsammans med datorfirman.

Dragning av nätverkskabel på jobbet

De flesta kontor väljer idag en kombination mellan fast installation nätverk och wifi. Detta därför att till exempel kontorsskåp sitter mestadels på samma position på kontoret och då passat fast nätverk bäst.

Dock är det även bekvämt att ha någon wifi också för de som vill använda personliga anordningar under lunchen exempelvis.

Men på ett kontor är det extra viktigt att ha den stabiliteten som ett fast installation nätverk erbjuder. Då kan du känna dig trygg i vetskapen att de anställda alltid kan vara uppkopplade, vilket gör att IT-Support blir en allt vanligare tjänst att inhandla.

Hitta proffsen

Det är inte svårt att hitta hjälp med dragning av nätverkskabel. Du kan helt enkelt söka på nätet för att få resultat.

När installationen är klar kan du streama och surfa hur mycket du vill.