Hus & hem

Städa med skurmaskin och spara tid och pengar

Städa med skurmaskin och spara tid och pengar

Att välja skurmaskin är aldrig en lätt uppgift som företagare då utbudet på marknaden är väldigt brett och skurmaskinerna är ofta väldigt dyra. Dem flesta har funktionerna som behövs så som att den sprider vattnet, skurar golvet med en roterande borste och suger upp överblivet smutsigt vatten med hjälp av en sugskrapa.

Här nedan kommer vi lista ett antal populära maskiner som används av städbolag Stockholm och andra näringsidkare med stora ytor som behöver hållas rent så som mataffärer och bilhallar.

Några saker som är viktiga när det kommer till att välja stationär hetvattentvätt är att det alltid måste finnas reservdelar att få tag på om man råkar köra sönder sin maskin. Dem flesta skurmaskinerna tål en hel del stötar i väggar och mindre krockar med papperskorgar och annat som kan stå i vägen, men räkna med att om man har en maskin som används varje dag och av flera olika personer så kommer olyckan vara ett faktum och reservdelar kommer behövas.

En hel del tillverkare säljer serviceavtal till sina maskiner vilket är mycket praktiskt för den som inte kan reparera sina maskiner själv. Ofta tecknas detta avtal vid inköpet av maskinen. En del handlare som säljer skurmaskiner har dock inte tillgång till serviceavtal men då kan man alltid ringa tillverkaren för att fråga vilka montörer som finns i din region som jobbar med deras maskiner.

När man har ett serviceavtal med en fristående part så är det extra viktigt att se till att dem dels har möjlighet att köpa orginaldelar till skurmaskin, men också att dem vet vilka jobb som innefattar garantier och vilka som inte gör det.

Men vilken maskin ska man välja?

Detta handlar självklart om vilka behov man har. Behoven handlar om vilken typ av städyta det är, till exempel hur stor ytan som ska städas, hur smutsig ytan är och vilken typ av golv det handlar om. Flera leverantörer och säljare av skurmaskiner erbjuder flyttstädning solna och konsultation i samband med att man köper en ny maskin. Dessa besök görs oftast på företaget som ska köpa maskinen och man går igenom alla typer av behov och dem olika typerna av maskiner visas upp. Har man en mindre yta som ska städas så brukar dem rekommendera en maskin som är självdrivande men man går bakom, medans om man har väldigt stora ytor där personalen ska städa hela dagarna rekommendera en skurmaskin som man kan sitta på och köra.

Skurmaskin DA X är en välanvänd maskin som används av städfirma vallentuna och företag där man antingen behöver ta med sig maskinen mellan olika företag eller byggnader. Maskinen är en så kallad gå bakom maskin och har en drifttid på upp till 4h. Den har ett borsttryck på över 30kg och är perfekt för offentliga utrymmen så som skolor, lagerlokaler och andra offentliga utrymmen då den endast har en ljudnivå på 65db. Den städar med en bredd på 510 mm och upp till 2000m2 på en enda laddning.

KÄRCHER BR 30/4 C är maskinen för dig med en mindre yta att städa eller behöver en extra maskin att komplettera med då man kanske inte kommer åt med sin stora skurmaskin man annars tvättar alla golv med. Denna maskin är en skurmaskin som man enkelt kan manövrera för hand och bära mellan olika utrymmen. Skur och sugplattan lyfter man enkelt med hjälp av en fotpedal och den har ett tvåtanks-system vilken betyder att man fyller på med rent vatten i ena tanken och tömmer det smutsiga vattnet från den andra tanken. Är det så att man råkar hitta ett gammalt tuggummi eller annan ingrodd smuts så kan man dessutom lyfta sugskrapan och bara arbeta med borsten fram tills att smutsen är borta